dinsdag 22 januari 2019

Thuis modeltekenen

Thuis modeltekenen


Een modellentekenclub is er niet voor iedereen.

Niet iedereen is in de gelegenheid om zich bij een modellentekenclub aan te sluiten. Het kan een probleem zijn om er te komen. Of men voelt zich er niet thuis. Dat kan ook. Het kan ook zijn dat de creatieve ideeën van de club niet bij je passen. Een probleem dat vanaf 2017 is gaan spelen is de snelle achteruitgang van het aantal modellentekenclubs. Dus er zal vaak niet eens een club in de buurt zijn. Dan zou het best handig zijn als u gewoon thuis naar model zou kunnen tekenen, nietwaar?

Thuis tekenen is gewoon mogelijk.

Model Henriëtte heeft een aantal jaren geleden de mogelijkheid geregeld om bij mensen aan huis te komen als model. En dat is een concept dat goed aangeslagen is. Ze is al bij veel mensen thuis geweest. Soms ging het om één persoon, soms om meerdere. Vaak ging dat maar om één keer in een lange tijd. Maar ook wel eens een aantal keren vlak achter elkaar omdat er een aantal mensen een examen wilde halen en daarom wilde oefenen. Het concept "model aan huis" biedt wat dat betreft veel mogelijkheden.

Een paar bezwaren die je vaak hoort

Ja, maar ik heb geen ezels en andere spullen

Dat hoeft ook niet. Model Henriëtte kan tot 6 ezels meenemen. Meer mensen passen er in het algemeen toch niet in een huiskamer dus dat is verder geen bezwaar. Die ezels etc. zijn gewoon bij de prijs inbegrepen.

Ja, maar ik wil dat niet allemaal regelen.

Eigenlijk valt er niet veel te regelen. Zijn er meer mensen die mee willen doen? Kwestie van ze uitnodigen er op de juiste datum te zijn. En een datum afspreken met het model. Het model regelt verder alles.

Dus ik regel alleen een ruimte en eventueel meerdere tekenaars/schilders?

Klopt. Dat is alles wat u hoeft te doen.  Model Henriëtte regelt verder alles.  Kan het nog gemakkelijker?

Dat is zeker wel heel duur

Integendeel. Er zijn buiten het model zelfs geen verdere kosten. U betaalt een vast bedrag aan het model en klaar bent u. Reken eens uit wat uw jaarabonnement op een tekenclub kost. En hoe vaak u daarvoor een model aan huis kunt krijgen. Zeker als er een paar mensen meedoen, dan kan het nog wel eens voordeliger uitpakken dan dat lidmaatschap van die tekenclub.

Hier leest u alles over thuis naar model tekenen